یکی از پدیدههایی که به تازگی در اکثر کشورهای جهان مشاهده میشود، مهاجرت پزشکان از کشور خود به دیگر کشورها است. دلایل متعددی برای مهاجرت پزشکان ایرانی به کانادا وجود دارد که در این مقاله به تبیین آنها میپردازیم.
نخستین دلیل مهاجرت پزشکان ایرانی به کانادا، بالاترین سطح زندگی در این کشور است. اکثر پزشکان ایرانی از این موضوع آگاهی دارند که هزینههای زندگی در ایران بسیار بالاست و شرایط اقتصادی کشور نیز برای آنها مناسب نیست. با مهاجرت به کانادا، پزشکان ایرانی میتوانند از زیرساختهای بهتری برای زندگی و کار بهرهمند شوند، همچنین برای فرزندان خود آموزشی بهتری فراهم کنند.
دلیل دیگر مهاجرت پزشکان ایرانی به کانادا، شرایط کاری مناسب در این کشور است. در ایران پزشکان با شرایطی مثل بیمه ضعیف، حقوق کم و ساعات کاری نامناسب مواجه هستند. با مهاجرت به کانادا پزشکان ایرانی میتوانند به یک پرتال فاقد بیمه پزشکی در این کشور ملحق شده و با پذیرش داوطلبانه کمک هزینه خدمات پزشکی به بیماران کمک کرد.
دلیل دیگری که میتواند برای پزشکان ایرانی جذاب باشد، فرصت همکاری با بیمارستانهای تحت نظر دولت کانادا است.
ایرانیان از جمله اقوامی هستند که بسیار زیاد در جوامع مهاجرت میکنند. این مهاجرتها به دلایل مختلفی همچون فقر ، اعتراضات یا اشکالات سیاسی و... به وقوع میپیوندند. یکی از علتهایی که ایرانیان را به مهاجرت ترغیب میکند، شرایط پیشرفت شغلی و پیشرفت پزشکی در کشور دیگر است. به همین دلیل بسیاری از پزشکان ایرانی به دنبال فرصت تحصیلات بالاتر و شرایط شغلی بهتر به کشورهای دیگر مهاجرت میکنند. کانادا یکی از کشورهای محبوب مهاجرت برای ایرانیان است و همچنین جایگاه مهمی در شغل پزشکی دارد.
سالهاست که کانادا پزشکانی را از سراسر جهان جذب میکند که میخواهند در این کشور اقامت کنند و به طبابت بپردازند. در میان این پزشکان متخصصان ایرانی هستند که در چند سال گذشته به یکی از بزرگترین گروه ها تبدیل شده اند. در این مقاله به مهاجرت پزشکان ایرانی به کانادا می پردازیم.
اول، مسئله نیاز روزافزون به متخصصان پزشکی
عوامل متعددی در هجوم پزشکان ایرانی به کانادا در چند وقت اخیر مؤثر بوده است. اول، مسئله نیاز روزافزون به متخصصان پزشکی در کانادا وجود دارد. آمارها نشان می دهد که در دهه آینده به بیش از 10000 پزشک در کشور برای رفع کمبود پزشک در مناطق شهری و روستایی نیاز خواهد بود. این امر باعث شده است که دولت کانادا برای برآورده کردن این تقاضا به کشورهای دیگر نگاه کند. در نتیجه، کانادا سیاست های مهاجرتی مطلوبی را ایجاد کرده است که مهاجرت افراد ماهر را تشویق می کند. چنین سیاست هایی تضمین می کند که کارگران ماهر، از جمله پزشکان، می توانند به اقامت دائم در کشور دسترسی داشته باشند.
ثانیاً، تحصیلات و آموزش های....
ثانیاً، تحصیلات و آموزش های دریافت شده توسط پزشکان ایرانی، آنها را به متخصصان پزشکی بسیار ماهر تبدیل می کند. در ایران، آموزش پزشکی از ارزش بالایی برخوردار است، و سیستم آموزشی بسیار رقابتی است، که تضمین می کند که تنها بهترین ها می توانند وارد این حرفه شوند. این متخصصان بسیار ماهر در کانادا، جایی که کمبود پزشکان وجود دارد، بسیار ارزشمند هستند.
ثالثاً، چالش های سیاسی و اقتصادی
ثالثاً، چالش های سیاسی و اقتصادی پیش روی پزشکان در ایران، کانادا را به مکانی جذاب برای بسیاری تبدیل کرده است. چالش های اقتصادی مانند تورم و گرانی مایحتاج اولیه مانند غذا و مسکن، تامین معیشت خانواده را برای بسیاری دشوار کرده است. محیط سیاسی نیز چالشهایی را ایجاد میکند و پزشکان با محدودیتهایی در توانایی خود برای تمرین یا تهیه برخی تجهیزات پزشکی مواجه هستند. ثبات اجتماعی و سیاسی کانادا راه گریز از چنین چالش هایی است.
روند مهاجرت پزشکان ایرانی با درخواست مجوز پزشکی برای طبابت در کشور آغاز می شود. این مجوز با نشان دادن به شورای پزشکی کانادا مبنی بر اینکه آموزش پزشکی یک فرد با متخصصان پزشکی آموزش دیده در کانادا برابر است، به دست می آید. این را می توان از طریق مجموعه ای از آزمون ها و ارزیابی های طراحی شده برای سنجش دانش و مهارت های پزشک به دست آورد.
یکی دیگر از نیازهای ضروری برای مهاجرت، تسلط به زبان است. برای کار در کانادا، افراد حرفه ای باید به زبان انگلیسی یا فرانسوی مسلط باشند. این الزام برای اطمینان از ارتباط موثر در محیط پزشکی برای ارائه تشخیص و درمان دقیق به بیماران وجود دارد. پزشکان ایرانی که به این زبان ها مسلط نیستند باید برای اثبات شایستگی خود برای کار در کانادا، تست های مهارت زبان را انجام دهند.
پس از برآورده شدن تمام شرایط لازم، متقاضیان می توانند برای مجوز کار یا اقامت دائم درخواست دهند. پروسه اخذ اقامت دائم بسته به تعداد متقاضیان و تعداد درخواست های عقب افتاده می تواند چندین ماه یا حتی سال ها طول بکشد. با این حال، پس از اعطای اقامت دائم، مزایای متعددی از جمله تحصیل رایگان برای فرزندان، دسترسی به خدمات اجتماعی و امکان درخواست شهروندی ارائه می شود.
مهاجرت پزشکان ایرانی به کانادا هم برای این کشور و هم برای پزشکان اتفاق مثبتی بوده است. کانادا متخصصان بسیار ماهری را به دست آورده است که به اقتصاد کمک می کنند و نیازهای پزشکی کشور را برطرف می کنند. از سوی دیگر، پزشکان به محیط اقتصادی و سیاسی باثبات تری دسترسی دارند و می توانند زندگی خانواده خود را تامین کنند.
با این حال، با وجود مزایا، چالش هایی نیز وجود داشته است. یکی از چالش های مهم تبعیض بر اساس ملیت یا زبان است. برخی از کارفرمایان ممکن است علیه پزشکان آموزش دیده خارجی یا غیر انگلیسی زبانان تبعیض قائل شوند و این امر تضمین شغل را دشوار می کند. بهعلاوه، پزشکانی که سالها در ایران مشغول به کار بودهاند، ممکن است برای شروع مجدد در سطح پایینتر تحت فشار قرار گیرند و این امر بر وضعیت مالی و عزت نفس آنها تأثیر میگذارد.
در خاتمه، مهاجرت پزشکان ایرانی به کانادا تحولی سودمند در رفع کمبود پزشکان این کشور بوده است. پزشکان ایرانی مهارت ها، تحصیلات بسیار ارزشمندی را به همراه دارند و به اقتصاد کمک می کنند. با این حال، روند مهاجرت می تواند چالش برانگیز باشد و زبان و تبعیض یکی از موانع مهمی است که پزشکان ممکن است با آن مواجه شوند. این چالش ها باید برای اطمینان از روند مهاجرتی روان و موثر برای همه متخصصان ماهر که به دنبال مهاجرت به کانادا هستند، برطرف شود.
می خواهید سریعاً برنامه مهاجرتی خود را انجام دهید ؟
از قسمت تماس با ما می توانید با تیم مدرک سنتر ارتباط بر قرار کنید ، ما در کمترین زمان ممکن شما را به سمت هدفتان راهنمایی و همراهی می کنیم.
یک دیدگاه ثبت کنید
از فرم زیر نظرات و دیدگاه های خود را در سایت ثبت کنید